Kızak Yağ Seperatörü

Fiyat Sorunuz
Min. Sipariş 1 Adet

İlan No: #00244177
Kategori: Yağ Seperatörü
Marka: Ekonn
Model Tipi: E-YS001
Ürün Tipi: Satılık
Ürün Durumu: Sıfır
Menşei: Türkiye
Teslim Durumu: Stokta Var
Konum: Orhangazi Mah. / Esenyurt / İstanbul
Kısa Detay: 2 Yıl Garantili
Satış Detayı: Leasing'e Uygun, Havale / EFT, Görüşülür

Satıcıyla iletişim kur

Ekonn Filtre

Ekonn Filtre A.Ş.

Danışman : Hakan E.

Kızak Yağ Seperatörü

Kızak yağ seperatörü, cihazlarda bulunan işleme merkezlerinin sıvı tankı üstüne yerleştirilmekte olan ve sıvıya karışan yağı süzen bir parçadır. Bu cihaz hakkında bilgi edinmeden önce seperatör kelimesinin anlamını tam olarak kavramak gerekmektedir. Gün geçtikçe gelişen ve değişen tesisat söktüğünde sürekli olarak yeni ürünler ve yeni tabirler ile karşılaşmaya başlamıştır ve seperötör kelimesi de bu gelişme ile ortaya çıkmış bir tabirdir. Kelime anlamı olarak ayırmak, ayrıştırmak anlamına gelmektedir. Tesisattaki kullanımında ise kimi zaman hava ayırıcı olarak sudan havayı, kimi zaman tortu tutucu olarak sudaki tortuları, kimi zaman ise denge kabı olarak kazan ile kollektör arasında kullanılmakta olan bir cihazdır.

Bu kavramı öğrendikten sonra konu kızak yağ seperatörü cihazına gelmektedir. Bu parça, yıkama sıvıları üzerinde biriken istenmeyen yağlar uzaklaştırmanın en ideal ve ucuz yöntemlerinden bir tanesidir. Kısıtlı alanlarda uygun olarak bir malzemedir. Küçük bir malzeme olması dolayısıyla dar alanlarda daha çok kullanılmaktadır. Ayrıca yüzeyde biriken beş litre yağı, bir saatte toplamaktadır. 

Kızak Yağ Seperatörü Nedir?
Makinaların içerisinde ve buna benzeyen işlemci merkezlerinde soğutma sıvısı deposuna karışan kızak yağları ve diğer yağlar yabancı yağ adı ile adlandırılmaktadır. Bu yabancı yağlar oldukça zararlıdır ve filtrelenen maddeye de zarar vermektedir. Yapılan bilimsel araştırmalar göre, soğutma sıvısına olumsuz performans ve efektif ömrüne de negatif yönde etki veren önemli unsurlardan birinin de yabancı yağların olduğu anlaşılmaktadır. 

Yoğunluğu sebebi ile bu yağlar, soğutma sıvısının üst kısmında toplanmaktadır. Bu toplanma sonucunda da alt kısmın hava alması engellenmektedir. Bu şekilde de filtrelenen suda, bakteri üremesine neden olmaktadır. Bu maddeler oldukça zararlı olup filtrelenen suya da zarar vermektedir. Ayrıca zaman içerisinde filtreleme için kullanılan cihazı da bozmaktadır. Ayrıca zaten hassas bir denge üzerinde çalışan filtreleme sistemini bozarak yetersiz yağlanma ve buna bağlı olarak da düşük süzüm kalitesine, rahatsız edici koku ve dumanlama gibi problemlere neden olmaktadır. Bütün bunlar süzme işlemleri sırasında önemli ekonomik kayıplara ve çevresel problemlere sebep olmaktadır. Bu sebeple bu yağların bir şekilde soğutma sıvısını uzaklaştırılması ve filtreleme işleminin de kalite kazanması önemli bir gerekliliktir.

Kızak Yağ Seperatörü Ne İşe Yaramaktadır?
Daha önce de söz ettiğimiz gibi filtreleme sırasında sıvının üzerinde kızak yağları ya da yabancı yağlar bulunabilmektedir. Bu yağları süngerler ya da kağıt gibi aletler ile uzaklaştırma çabaları hem verimi azaltmakta hem de yeterli olmamaktadır. Dolayısıyla bu noktada da kızak yağ seperatörü işin içine girmektedir. Filtrelere basit bit işlem ile monte edilebilen bir ek parçadır. Yabancı yağları soğutma sıvısının üzerinden hızlı bir biçimde temizlemektedir. Ayrıca küçük olması sebebi ile tüm cihazlarda da kullanılabilen ve fazla yer kaplamayan bir ek parçadır.  

Kızak yağ seperatörü sayesinde toplanan bu yabancı yağlar, işletme içerisinde muhtelif yağlanma operasyonları için rahatlık ile kullanılabilen yağlar arasındadır. Gerek soğutma cihazının ömrünü uzatmak ve az elektrik kullanmak için, gerek ise işleme merkezinden daha yüksek verim alınması için kızak yağ seperatörü kullanmak gerekmektedir. Ayrıca az önce de belirttiğimiz gibi yabancı yağları verimli hale getirmek için de bu cihazın kullanılması gerekmektedir.

Soğutma sıvısı tankının üst kısmına oldukça kolay bir biçimde monte edilebilen bir ek parçadır. Montaj yapıldığında cihazın sıvı seviyesinin yaklaşık on beş cm kadar altına yerleştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca bu parçanın rahat hareket edebilmesi için de kesinlikle yer ile temasının olmaması ve bir kenara değmemesi gerekmektedir.

kızak yağ seperatörü sıvı tankı üstüne montaj yağ süzme parçası hava ayırıcı tortu tutucu ekonn yağ seperatörü
Kızak Yağ Seperatörü Yorumları

Bu ürüne yapılmış herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorum yapan sen ol!
Kargo Fiyat Bilgi Listesi
Ülke Para Birimi En Düşük Kargo Fiyatı En Yüksek Kargo Fiyatı
Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin