A Plus CNC - Kimdir

A Plus CNC, 2011 yılında Cnc makinalarına teknik servis hizmeti vermek amacıyla kurulmuş olup,
bugün her marka Cnc ve Dijital baskı makinalarına profesyonel teknik destek sağlayarak müşterilerine 
çözüm ortağı olmuştur.

Bununla beraber piyasadaki ithal Cnc makinalarının satıcı firmalar tarafından teknik destek ve yedek
parça sağlayamaması yüzünden alıcıların mağduriyetini gören A Plus CNC 2012 yılında 
müşterilerinin istekleri doğrultusunda özel ölçü ve niteliklerde Türkiye’de makina üretimine başlamıştır.

1. sınıf mekanik yapıya sahip olan makinalarımız üstün elektronik donanımıyla tüm Dünya sanayisi
tarafından dikkat çekmektedir.

Cnc tezgahlarında Dünyanın ilk Smart Teknolojisine sahip olmaktan gurur duyuyoruz.

 

A Plus CNC, 2011 yılında Cnc makinalarına teknik servis hizmeti vermek amacıyla kurulmuş olup, bugün her marka Cnc Router ve Dijital baskı makinalarına profesyonel teknik destek sağlayarak müşterilerine çözüm ortağı olmuştur.

Bununla beraber piyasadaki ithal Cnc makinalarının satıcı firmalar tarafından teknik destek ve yedek parça sağlayamaması yüzünden alıcıların mağduriyetini gören A Plus CNC 2012 yılında müşterilerinin istekleri doğrultusunda özel ölçü ve niteliklerde Türkiye’de makina üretimine başlamıştır.

1. Sınıf mekanik yapıya sahip olan makinalarımız üstün elektronik donanımıyla tüm Dünya Sanayisi tarafından dikkat çekmektedir.

A Plus CNC firması kurulduğu günden bu yana talaşlı imalat parkurunda Cnc Router, Uzun Ölçekli Alüminyum İşleme Merkezi ve Tüm Metal İşleme Merkezi makinalarını üretebilme kapasitesine sahiptir.

CNC ÜRETİMİ HAKKINDA ÖNEMLİ NOTLAR:

Siz sayın müşterilerimiz, diğer cnc router ve işleme merkezi kullanıcılarının dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunmaktadır.

Bunlardan öncelikli olanları, cnc router üretimi yapan firmaların kullanıcıları yanlış yönlendirmesidir. Bu yönlendirmelerin birçoğu da hiç bir akademik geçmişi olmayan, tabelacıdan veya marangozdan dönme kişiler tarafından yapılmaktadır.

Örneğin, servo sistem adıyla lanse edilen bir düzenek bulunmakta. (makinamız full servo sistem) yalan! Hem de kocaman bir yalan.

Servo motor adıyla makinalara bağladıkları motorlar enkoder destekli step motorlardır. Leadshine markasının Çin'de ürettiği ve tutma torku yüksek, devri düşük olan bir motordur. Kremayer dişlilerde kayış ve kasnak düzeneğiyle kullanıldığında onda üç (3/10mm) oranlarına varan hassas işleme uygunsuzluğu ortaya çıkmaktadır.

Kayış ve kasnak sistemlerinin yerine redüktör kullanılması gerekmekte ancak, pahalı bulunduğundan dolayı ve redüksiyon oranı tam olduğu için motor devri yetmeyip düzenek yavaş hareket etmektedir.

Step motorlar yavaş işlem yapabilme yapısından dolayı adım adım çalışmaya uygun motorlar olup günümüzdeki sistemlere aslında pek de uygun değildir. Maliyet oranları servo motorlar ile neredeyse yarı yarıya bir fark gösterdiğinden, step motor yada enkoder destekli step motorlar kullanılmaktadır.

Servo motorlarda kendi içlerinde kaliteleri ve çözünürlükleri açısından değişiklik göstermektedir. Örneğin KINCO markalı bir servo motor, step motordan farksızdır. Bunun nedeni 40.000 pals çözünürlükte olmasıdır. Ancak KING - Panasonic - Hitachi - Yaskawa gibi iyi markaların ürünleri 500.000 ila 2.000.000 pals çözünürlükte çalışmaktadır.

Çözünürlük farkı kesim yapmış olduğunuz ürünlerde; radyüslerin titreşimi, düzeneğin kesik hareketlerdeki kabiliyetini ve yüksek hassasiyetini derinden etkiler.

Tabi bunları destekleyen işletim sisteminiz bunlarda başrolü üstlenmiş bulunmaktadır. Örneğin Mach3 programı maksimum 40.000hz pals üretir ve motorlarınız servo da olsa step de olsa enkoderin geri dönüşünü işletim sisteminden okuyamazsınız, ve pals kaçırma dediğimiz ileriden veya geriden takibi göremezsiniz.

Ayrıca Mach3 programı, bilgisayar işlemcisine bağlı çalıştığından dolayı sisteminizin donması yada güncelleme işlemleriniz sırasında doğabilecek işlemci kasmalarından dolayı makinanız üretim sırasında takılabilir. Bu durumda eksenler de konum şaşırması yapıp, iş miliniz çalışma alanından çıkabilir. 

Bu hareketleri sadece Fanuc - Mitsubishi - Syntec - Fagor vs. gibi profesyonel paneller veya A PLUS CNC F.P.G.A. destekli özel işletim sistemimizde kontrol altına alabilirsiniz.

Bunun nedeni bilgisayarın göndermiş olduğu pals datasını F.P.G.A. içinde depolayıp, kendisini pals jeneratörü olarak konumlandırıp datayı kendi içinde yorumlayarak kesintisiz olarak sürücülere aktarmasıdır.

Mach3 programı çok kullanılan bir üründür. Bunun nedeni uygun fiyatlara sürücü kartına ve lisansına sahip olunmasıdır.

Bu sistem kamera ile orjin alabilme, prob bağlayabilme ve macro yazılarak atc ve diğer hareketlere uygunluk sağlayabilme konusunda açık kaynak sağlayarak kullanıcılarını uygun fiyata memnun etmektedir.

Ancak bütün veriler internet ortamında bulunabilmekte ve bir üretim standardı bulunmadığından kartlarda parazit alma ve dengesiz işlemler yapma gibi problemler bulunmaktadır.

Bu sistemi kullanmanın tek yolu Motion Control adı verilen sistemdir.

Bu sistem tüm geri beslemeleri sürücülerden okuyarak, sıfır parazit ile paralel port yerine ethernetden bağlantı sağlayarak çalışmaktadır.

A PLUS CNC ethernet üzerinden kendi yazılımını kullanarak, Panasonic veya Yaskawa gibi markalarla profesyonel bir otomasyon panosu kurar ve sistemlerinde herhangi bir problemle karşılaşılmaz.

A PLUS CNC,  CE Avrupa Uyumluluk - İSO 9001-2008 Kalite Yönetimi Belgesi ve TÜV sertifikalarına sahip olup, bu standartlarda üretim yapmaktadır.

Saygılarımla

 

Hasan Can ÖZTÜRK / Elektronik Mühendisi