Dijital Baskı - AEOON KYO Endüstriyel Dijital Baskı Makinası (1) 1 / Video
Aeoon Kyo
Dijital Tişört Baskı Makinası
AEOON, Avusturya üretimi olan KYO serisi piyasadaki en hızlı üretim kapasitesine sahip endüstriyal dijital tişört baskı makinası’dır. AEOON, KYO serisi dijital tişört baskı makinası ile direkt kumaş üstüne baskı beyaz tişörtlerde saatte 1280 adete kadar çıkabilmektedir. Ayrıca, tüm AEOON dijital baskı makinaları baskı kafası sayısı (hızı) ve palet büyüklükleri (baskı alanı) kişiselleştirilebilecek şekilde tasarlanmıştır. 3 palet (tişört serme alanı) kullanılarak seri üretim yapan KYO serisi, ihtiyaca göre tek büyük palet kullanılarak geniş alanlara baskı yapma imkanı sağlamaktadır. Dolayısı ile, endüstriyal düzeydeki yüksek üretim ihtiyacınızı kullanımınıza en uygun şekilde gidermektedir.
KYO 8 modeli dijital tişört baskı makinasında 8 baskı kafası bulunmaktadır, fakat dilediğiniz zaman 4 baskı kafası daha ilave ederek hızını büyük ölçüde arttırabilmektesiniz.
“CMYK + 4 Beyaz” 8 baskı kafası kurulumuyla kullanıldığında koyu zemin üzerine A4 büyüklüğündeki desenlerinizi saatte 350 adet ve beyaz zeminlere ise saatte 800 adet üretme kapasitesine sahiptir.
“CMYK + CMYK” 8 baskı kafası kurulumuyla kullanıldığında yalnızca beyaz zemin üzerine baskı yapabilmektedir, A4 büyüklüğündeki desenlerinizi saatte 1280 adet üretme kapasitesine sahiptir.
KYO 12 modeli dijital tişört baskı makinasında 12 baskı kafası bulunmaktadır ve en hızlı üretim kapasitesine sahip modeldir.
“CMYK + 8 Beyaz” 12 baskı kafası kurulumuyla kullanıldığında koyu zemin üzerine A4 büyüklüğündeki desenlerinizi saatte 510 adet ve beyaz zeminlere ise saatte 800 adet üretme kapasitesine sahiptir.
“CMYK + CMYK + 4 Beyaz” 12 baskı kafası kurulumuyla kullanıldığında koyu zemin üzerine A4 büyüklüğündeki desenlerinizi saatte 350 adet ve beyaz zeminlere ise saatte 1280 adet üretme kapasitesine sahiptir.
Dijital Baskı Nasıl Yapılır?
Dijital baskı makinaları desenlerinizi bilgisayardan tüm zeminler (pamuk, polyester, keten, yün, ipek, kot, deri vb.) üzerine direkt olarak aktararak baskı yapabilmektedir. Dijital baskı makinaları çeşitli grafik yazılımlarında (Photoshop, Illustrator vb.) hazırlanan sayısız renk içeren görselleri; 4 ana renk “C+M+Y+K, Cyan+Magenta+Yellow+Black, Camgöbeği+Galibarda+Sarı+Siyah” kullanarak çeşitli zeminler üzerine 16 milyon renk olabilecek şekilde aktarmaktadır.
Serigrafi baskıda renk limitiniz olması ile birlikte baskı yapabilmek için zorunlu olan emülsiyon çekme, film desen ayarları, kalıp hazırlama, pozlama, yıkama gibi ön baskı işlemler dijital baskıda söz konudu değildir. Dolayısı ile tasarımlarınızı çeşitli grafik yazılımlarında (Photoshop, Illustrator vb.) hazırlayıp, çeşitli zeminler üzerine direkt olarak baskı yapabilirsiniz. Serigrafi baskı ile kıyaslandığında, zaman ve iş gücünden kazanmakta ve ön hazırlık maliyetlerini ortadan kaldırmaktasınız. Dijital baskı yüksek üretim amaçlı kullanıldığı gibi kişiye özel tasarımlar, e-ticaret tişört siteleri gibi alanlarda da faliyet göstermektedir.