LVH 32 NC kategorisinde ürün bulunamadı.
Benzer kategorideki diğer ilanlar listelenmektedir.

Boru Bükme Makinası

Lante | LBBM

Fiyat Sorunuz

80 mm Hidrolik Kıvırma Boru Profil Bükme Makinası

Nargesa | MC550

Fiyat Sorunuz

101,6 mm Hidrolik Kıvırma Boru Profil Bükme Makinası

Nargesa | MC650

Fiyat Sorunuz

50,8 mm Motorlu Kıvırma Boru Profil Bükme Makinası

Nargesa | MC150B

Fiyat Sorunuz

63,5 mm Motorlu Kıvırma ve Boru Profil Bükme Makinası

Nargesa | MC400

Fiyat Sorunuz

60 mm Malafasız Hidrolik Cnc Boru Profil Bükme Makinası

Nargesa | CC60

Fiyat Sorunuz

HPK 80 - Hidrolik Profil Kıvırma Makinası

Şahinler | HPK 80

Fiyat Sorunuz

32 ⌀ Boru Ve Profil Bükme Makinası

Cesurbend | PBM-32 E

Fiyat Sorunuz

51⌀ Malafalı NC kontrol Boru Profil Bükme Makinası

Cesurbend | PBNC-51

Fiyat Sorunuz

32 Mm 3 Eksen Boru Profil Bükme Makinası

Cesurbend | PBCNC-32

Fiyat Sorunuz

60⌀ Malafasız Boru Profil Bükme Makinası

Cesurbend | BB-60

Fiyat Sorunuz

51⌀ NC kontrol Servo Motor rotasyon Boru Profil Bükme Makinası (Arabalı)

Cesurbend | PBNC-51 A

Fiyat Sorunuz

65⌀ CNC kontrol Boru Profil Bükme Makinası

Cesurbend | PBCNC-65

Fiyat Sorunuz

HPK 100 - Hidrolik Profil Kıvırma Makinası

Şahinler | HPK 100

Fiyat Sorunuz

32 ⌀ Boru Profil Bükme Makinası

Cesurbend | PBM-32

Fiyat Sorunuz

Ø38x3 mm Hidrolik Çift Kafa Boru Ve Profil Bükme Makinası

Cesurbend | PB-38 DH

Fiyat Sorunuz

⌀ 80 mm Üç Toplu Boru Ve Profil Bükme Makinası

Cesurbend | HPB-80

Fiyat Sorunuz

5 Pistonlu 65⌀ NC kontrol Servo Motor rotasyon Boru Profil Bükme Makinası (Arabalı)

Cesurbend | PBNC-65 A

Fiyat Sorunuz

20 ton Hidrolik Yatay Boru Profil Bükme Presi

Cesurbend | BP-20

Fiyat Sorunuz

Toplam 4 sayfa içerisinde 1. sayfayı görmektesiniz.

Tesisat işleri için gerekli olan boru bükme işlemleri klasik yöntemler ile yapıldığında çeşitli sorunları ortaya çıkarabilmektedir. Boru bükme makinası çeşitleri ise geleneksel yöntemler ile yapılan bükme işlemlerinde ortaya çıkan sorunların ortadan kaldırılması için son derece yararlı olmaktadırlar. Boru bükme işlemlerine büyük bir kolaylık ve hız kazandıran bükme makineleri bu sayede işlemlerinizi daha iyi şekilde sonuca bağlamanızı sağlıyorlar.

 

Boru Bükme Nedir?

Boru bükme olarak bilinen işlem herhangi bir açı ya da yarıçaplarıyla büküm elde etmek için yapılan yeniden şekillendirme işlemine denilmektedir. Kullanım alanına göre boruların şekillerinin yeniden tasarlanması gerektiğinde boru bükme işlemleri yapılmaktadır. Bükme işlemleri metal, alüminyum, titanyum ve çelik borular için geçerli olmaktadır. Kullanılacak olan malzemeye ve istenilmekte olan hassasiyet derecesine göre farklı boru bükme yöntemleri kullanılmaktadır. En yaygın olan yöntemler ise çekerek bükme, sararak bükme ve basarak bükme gibi yöntemlerdir.

 

Boru Bükme Yöntemleri Nedir?

Boru bükme yöntemleri için en sık kullanılan belli başlı yöntemler bulunmaktadır. Bunlardan ilki çekerek bükme olarak bilinen yöntemdir. BU yöntem uygulandığında boru bükme kalıbı ve mengene arasında bağlı kalacaktır. Her iki parçanın bükme milinin etrafında dönerek boruyu büküm kalıbının üzerine sarması beklenir. Baskı kalıbının yani kızak parçasının görevi ise şekillendirme prosesi sırasında üretilmiş olan radyal stresi alarak borunun dışındaki ucunun düz kalmasını desteklemeye çalışmasıdır. Ek olarak malafa ya da kaşık kalıbında da uygulama yapılırsa bu durumda ince etli kalınlığında borularda dar bir büküm yapmak da bu yöntemde mümkün olmaktadır.

Diğer bir yöntem olarak sararak büküm de çekerek bükme işlemlerine benzemektedir. Bu büküm yönteminde genelde boru kaygan kızak ve sabit büküm kalıbı arasına sıkıştırılmaktadır. Radyus bloko etrafında dönmekte olan kaygan kızak boruyu büküm kalıbı yarıçapı kadar bükmektedir, genelde kısa süreli bükme işlemleri için tercih edilmektedir. Basarak bükme ise pres büküm olarak da bilinmektedir. Bu hareket borunun radyus blok ile çapraz makaralar arasında girmesine ve radyus etrafında büküm oluşturmasına dayanmaktadır. Bu sırada boru içeriden desteklenmediği için yöntem salt et kalınlığı yüksek olan borular için kullanışlı olmaktadır.

Üç makaralı büküm işlemi ise yüksek büküm yarıçaplarında yeni iş parçalarının üretilmesi için kullanılmaktadır. Bu yöntem de işleyen silindir ve iki sabit çapraz makara dönüşü dışında yapılan bükme işlemlerine benzemektedir. Bu işlemlerin rahatlıkla yapılması için ise profil bükme makinası ihtiyacınız bulunmaktadır.

 

Boru Bükme Makineleri Ne Yapıyor?

Boru kıvırma makinası çeşitleri boru bükme işlemlerinizde zaman ve kol gücünden tasarruf yapmanızı sağlayarak harika sonuçları ortaya çıkarmaktadır. Küçük ya da büyük çaplı boru bükme işlemleri, özellikle farklı iş kollarında son derece gerekli olan işlerdir. Bunun için boru bükme makineleri sayesinde çok yüksek iş hacmine sahip olan işlemlerinizi bile rahatlıkla yapabilirsiniz. Özellikle gemi ve termik santral doğalgaz borularının büküm işlemlerinde cnc boru bükme makinası ihtiyacı doğmaktadır. Bu sektörlerde yapılan işlerin neredeyse tamamında dirsek kullanılarak projeler yapılmaktadır. Fakat dirseklerde kullanılmakta olan kaynak ve işçilik yüzünden meydana gelen hatalar ileride büyük sorunlar yaratmaktadır. Boru bükme makineleri sayesinde ise basınçlı hatlarda bile kaçakların engellenmesi mümkün olur, akışkan hatlarda ise akışkanlık çok daha rahat şekilde sağlanır. Aynı zamanda kaynak da kullanılmayacağı için zamanla oluşacak olan sorunların da giderilmesi ve uzun ömürlü bir boru kullanımı mümkün olmaktadır. Boru bükme makineleri böylesi kolaylıklar sağlarken aynı zamanda bükme işlemleri sırasında oval hale gelme, geri yaylanma ya da kırılma gibi sorunlar da ortaya çıkabilmektedir. Bu türden sorunların ortadan kalkması için doğru boru bükme makinesinin seçilmesi oldukça önemlidir.

 

Boru Bükme Makinası Fiyatları Neler?

Boru bükme makinası fiyatları sundukları özelliklere göre farklılık taşımaktadır. Farklı modeller hangi boruların bükülebileceğine göre belirlenmektedir. Aynı zamanda boru bükme hacmi ve kapasitesi de yine fiyatları tayin etmektedir. Doğru sonuçlar alabilmek için makinenin hangi borularda kullanılacağına yönelik olarak tercih yapılması gerekmektedir. Büküm yapılacak olan boruların yapılarına ve kullanım alanlarına göre makine tercihinde bulunmak daha ekonomik sonuçlar ve güvenli bir kullanım yaratacaktır.

 

Geleneksel Yöntemlerde Zorluk Yaratan Durumlar

Boru bükme makineleri kullanılmayıp geleneksel yöntemler tercih edildiğinde bükme işlemlerinde çok fazla sorun çıkabilmektedir. Boru çapına göre düşük et kalınlığının küçük olması boru yüzeyinde çatlaklık ya da kırışıklık olmasına neden olabilmektedir. Bunun yanında büküm kalıbı çapındaki değişiklikler de büküm yarı çapını değiştirmektedir. Düşük büyük yarı çapları ile büküm yapmak sorunlar yaratmaktadır. Bu durumda borunun sırtında aşırı gerilme, iç tarafında ise baskıya neden olabilmektedir. Bu durum sırt kısmında yırtılma ya da çökme yaratabilmektedir. Aynı zamanda büküm esnasında boru daha önceden dikişli ise yine dikkat edilmesi gerekmektedir. Dikişli yüzey gerilme güçlerine dayanıp dayanmayacağı geleneksel yöntemler ile anlaşılması güç olmaktadır.

Bu türden sorunların giderilmesi ve önlenmesi bakımından büküm makineleri büyük kolaylık sağlamaktadırlar. Makineler ile birlikte boruların büküme uygun olup olmadığını, nasıl bir büküm yapılacağını önceden anlamak mümkündür.

 

Bükme İşlemlerinde Bilinmesi Gerekenler

Bükme işlemlerinin sorunsuz olması için borular ve bükme işlemi için belirli noktaların bilinmesi gerekmektedir. Boru bükülmek için bağlandığında büküm kalıbı ile mengene arasında kalacak olan açıklığa dikkat edilmelidir. Bu açıklık parçanın daha iyi kavranmasını ve kaymasını önlemek için yardımcı olur. Mengenenin parçayı çok sıkı bir şekilde kavramamasına da dikkat edilmelidir. Bu durumda mengene bölgesinde çeşitli çiziklerin oluşması muhtemel olmaktadır. Aynı zamanda büküm alanının iç tarafında çiziklerin de oluşmaması için kullanılacak olan malafanın yapısına dikkat edilmesi gerekmektedir. Malafanın bilyeli olması halinde uygun boru yapısı seçilmediğinde büküm bölgesinin dışında bilye izleri de oluşabilmektedir.

 

Boru Bükme Sorunları Neler?

Geleneksel yöntemler ile yapılan boru bükme yöntemlerinde birtakım sorunlar ortaya çıkmaktadır. Ancak hidrolik boru bükme makinası çeşitleri ile bu sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. Geleneksel yöntemler ile yapılan bükme işlemlerinde öncelikle görünüm açısından sorun ortaya çıkar. Estetik görüntü, boruların görünür bir şekilde kullanıldığı alanlarda ya da süsleme olarak bir yapıda tercih edileceği durumlarda oldukça önemlidir. Geleneksel yöntemler ile yapılan bükme işlemlerinde estetik açıdan pek hoş görünümler ortaya çıkmamakta ve genelde kapalı alan olarak kullanımı mümkün olmaktadır. Bu durum ise boruların kullanım alanlarının kısıtlanmasına neden olmaktadır. Aynı zamanda borunun et kalınlığı da geleneksel yöntemler de dikkat edilmesi gereken bir nokta olarak öne çıkmaktadır. İçinden tazyikli sıvının geçeceği bazı uygulamalarda borunun hasar görmeden dayanıklılık gösterebilmesi ve en küçük güç ile en ince değerlerin bulunması için et kalınlığının hesaplanması önemlidir ama geleneksel yöntemler ile yapılan bükme işlemlerinde bu imkân ortadan kalkabilmektedir. Aynı zamanda borulardaki farklı geometrik değerler de farklı parametreleri yaratmaktadır. Büküm işlemlerinde kenarların eğimine doğru akışkanlık sağlanabilmesi için çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Bu tür sorunlar geleneksel yöntemlerde sıklıkla görüldüğünden boru bükme makineleri kullanmanız büyük bir kolaylık ve size hız kazandırarak ihtiyacınızı en iyi şekilde görmenize yardımcı olacaktır.

 

Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin