Drum Full Ünite Tohum Atma Makinası

Fiyat Sorunuz
Min. Sipariş 1 Adet

İlan No: #00195463
Kategori: Tohum Atma Makinası ve Ünitesi
Marka: Ayrıkmak
Model Tipi: A-TA007
Ürün Tipi: Satılık
Ürün Durumu: Sıfır
Menşei: Türkiye
Teslim Durumu: Sipariş Üzerine
Konum: Akçeşme Mah. / Denizli Merkez / Denizli
Kısa Detay: 1 Yıl Garantili
Satış Detayı: Görüşülür

Satıcıyla iletişim kur

Ayrıkmak Makina

Ayrıkmak Makina Tarım Seracılık İth. İhr. San. ve Tic. Ltd. Şti

Danışman : Ayrıkmak M.

Ayrıkmak

Drum Full Ünite Tohum Atma Makinası

  • 1.A. BOŞ VİYOL BESLEME: Şase motorundan aldığı tahrik ile viyol şarjöründe biten viyollerin yerine bekleyen boş viyollerin dolumunu yapan mekanizmadır. Boş Viyol Besleme, makinanın hızlı üretimine destek sağlayan ithal makinalarda bulunmayan, makinanın ekstra işçi maliyetini azaltan kolaylıkları sebebiyle önemli bir mekanizmadır.
  • 1.B. VİYOL ŞARJÖRÜ: İthal makinalara göre ekstra piston mekanizması istemeyen rijit ve hızlı üretim sağlayan bölümdür. Bahsi geçen ithal makinalarda takılma problemine sebep olan piston mekanizması yerine sade, yalın ve hızlı bir mekanizma sistemi geliştirilmiştir.
  • 1.C. VİYOL DOLUM KAZANI: Geniş torf dolum kapasitesiyle torf besleme motorunu uzun süre çalışmasını engelleyen şaseden tahrik ile dolum sağlayan limit switchleriyle v optik sensörlerle desteklenmiş viyollerin torf ile dolumunu sağlayan mekanizmadır. PVC bant ve tahrik dişlilerinden oluşan sistem, kapak mekanizmasıyla desteklenerek ekstra motor ihtiyacı ortadan kaldırılmıştır. Bu özellik torf zaiyatını ortadan kaldırmaktadır.
  • 1.D. VİYOL TAŞIMA HELEZONU: İthal makinalara göre bant veya zincir sistemi yerine helezon sistemi kullanarak nemli torf kullanımlarında makinada oluşabilecek problemlerin önlenmesi için tasarlanmış sistemden oluşmaktadır. Karıştırıcı ve besleme kazanında bekleyen torfun, viyol dolum kazanına aktarılmasını sağlayan helezondur.
  • 1.E. TORF SIKIŞTIRICI : Viyol genişliğine göre, açılıp kapanabilen viyolun torf dolum sıkılığının ayarlanabildiği silindir sistemden oluşur. İşlevi viyol dolum kazanından sonra viyol içindeki torfun eşit ve düzgün bir şekilde sıkıştırılmasına yarayan mekanizmadır.
  • 1.F. VİYOL BESLEME: V şekline sahip, merkezde bulunan fazla torfun viyolun kenarlarını eşit bir şekilde dağıtılmasına ve fazla torfun besleme kazanına aktarılmasına sağlayan mekanizma olup, viyol genişlik ve yüksekliğine göre ayarlama mekanizmaları bulunur. Viyol de bulunan sıkıştırılmış torfun fazla kısımlarını temizleyen mekanik sistemdir.
  • 2.A. BASKI: Torf ile dolu viyollerin tohum yatağını hazırlayan derinlik ayarı yapılabilen silindir şekline sahip makine hızına yetişebilecek plastik uçlardan oluşan mekanizmadır. İthal ürünlerine göre yağ değişimi kolay sürekli ve hızlı üretime uyum sağlayabilecek şekilde tasarlanmıştır. Tohum atma öncesi tohum yataklarını hazırlamaya yarayan ve literatürde iz bulucu olarak belirtilen sistemdir.
  • 2.B. TOHUM ATMA: DRUM olarak nitelendirilen tamburlu tohum ekme bölümünden oluşur. Bu bölüm içerisinde tekleme ünitelerinden oluşan çift tarak sistemi ve üfleme çubukları, tohumluk , tohum bırakma ünitesi , vakum ayırıcı sistem ve servo motor sistemlerinden oluşur.
    İthal makinalarda bulunan 2 mm olarak kullanılan malzeme mukavemeti ve mekanizma sistemi değiştirilerek 30 mm ’e çıkarılmıştır. Makine kullanım ömrü uzatılmıştır. Yine ithal ürünlerde bulunan tekleme üniteleri yetersiz olduğu tespit edilerek, tekleme üniteleri geliştirilerek tekli atım kalite oranı yükseltilmesi hedeflenmektedir. Servo motor sistemi ve dram çapı ile tohum atım hızı ithal ürünlerden iki katına çıkarılmıştır. Baskı – Tohum yataklarının açılmasından sonra tohum atma işlevini gerçekleştiren , plc kontrol – servo motor sistemiyle çalışan bölümdür. Tamburlardaki delikleri bazı bölümleri tıkanma ve çizilmelere karşı pirinç malzemeden üretilecektir. Yüksek basınçta delik temizleme mekanizması sayesinde küçük çaptaki tohumların dahi ekilebilmesi hedeflenmektedir.
  • 3.A. VERMİKULİT : Tohum atım işlemi tamamlanan viyollerin vermikülit ile kapatılarak ekim işleminin tamamlanmasını sağlayan geniş hacimli kazan ve dengeli vermikülit atımını sağlayan vermikülitttamburundan oluşur. Vermikulit kazanı kullanıcı tarafında kalan kısmı şeffaf mika ile kapatılarak malzeme miktarının tespiti hedeflenmektedir. Ayrıca kazan içerisinde sabitlenmiş silo dolum sensörü ile otomatik dolum hedeflenmiştir. Yüksek ve kaliteli hızlara sahip olarak tasarlanan tohum atım makinasının kullanımı esnasında müşterinin ekstra işçi ihtiyacını ortadan kaldıracak şekilde geniş kazan kapasitesi ve otomatik besleme ünitesi eklenmiştir. Vermikülit sarfiyatını azaltma ve fide çıkım kalitesini yükseltmek amacıyla ayar mekanizmaları eklenmiş bir bölümdür.
  • 3.B. SULAMA: Yüksek basınçlı nozzle sistemi kullanılarak ithal ürünlere göre serbest düşüm sistemleri geliştirilmiş , vermikülit ile kapaması yapılan viyole can suyu verilen bölümdür. Viyollerin dengeli ve eşit bir şekilde sulanabilmesi için can suyu hatlarındaki mesafe arttırılarak viyolu su çekme; zaman ve miktarı hesaplanarak tasarlanmış bölümlerden oluşur. Ayrıca; viyolun gelmediği kısımlarda selenoid vana ile otomasyon tamamlanmış ihtiyaç fazlası su sarfiyatı engellenmiştir. Kapalı hazne içerisinde kalan mekanizmalar can suyunu dışarıya kayması ve dışarıdan müdahalenin engellemesi için kapalı olarak tasarlanmıştır. Viyolden süzülen fazla can suyu da sistemin altında bulunan tahliye kazanı ile ihtiyaç olan fideliğin ilgili kısmına aktarılması hedeflenmektedir.
  • 3.C. İSTİF: Sulaması tamamlanmış viyollerin fazla suyunun süzülebilmesi ve paletler üzerine düzgün bir şekilde dizilebilmesi için müşteri ihtiyaç doğrultusunda çoklu paketleme işlemi yapan bölümdür. Piston sisteminden oluşan switch ve sensörle desteklenmiş istifleme bölümü çoklu paketlemenin sürekliliğini sağlamakta olup , yüksek hızlı çalışan makinanın ihtiyaç karşılayabilecek şekilde ithal ürünlerden farklı mekanizmalarda desteklenerek çıkartılmıştır.
  • 3.D. VERMİKULİT – BESLEME: İthal ürünlerde bulunmayan bu sistem makinanın yüksek hızlarda çalışabilmesi sağlayan alt vermikulit kazanındaki vermiküliti üst vermikülit dolum – kapama kazanına aktarılmasına sağlayan helezon sisteminden oluşur. Vermikülit dolum kazanındaki silo dolum sensörünün yazılımıyla yönlendirilecek helezon motorunun sürekli çalışması önlemiş müşterinin ihtiyaçları doğrultusunda mekanizmalar eklenerek geliştirilmiş sistemdir.
  • 4.A. RULO ŞASE: Çoklu paketleme imkanı sağlayan istifleme bölümünden sonra dizilmiş ve sıralı gelen viyolleri paketlere aktarılmasını sağlandığı avare rulolardan oluşan geniş hacme sahip bölümlerden oluşur. Viyolleri çimlendirme odasına gönderilmesi öncesi son kalan fazlalık suyun süzülmesi için beklenen, makinanın yüksek hızda çalışmasını sağlayabilmek amacıyla geniş hacimde tasarlanmıştır.
  • 5.A. KIRICI: Preslenmiş torfların vermikulit ve perlitle homojen şeklinde karışabilmesi amacıyla parçalamayı sağlayan kırıcı bıçaklardan oluşan bölümdür. Torfu karıştırıcı kazana partiküller halinde dağılmasını sağlayan ve yine karıştırıcı kazanına ait motordan tahrik ile çalışan yüksek kapasitelere sahip mekanizmalardan oluşan ve ithal makinalarda bulunmayan, müşterinin ihtiyacını tam anlamıyla karşılayan sistemdir.
  • 5.B. KARIŞTIRICI: İthal ürünlere göre yüksek kapasitede üretime uygun olarak tasarlanmış karıştırma helezonu ve nemlendirme ünitesinden oluşan kendine ait motordaki tahrik ile çalışan motordur. Karıştırıcı kazan aynı zamanda fazla torfun biriktiği, kirlilik ve torf zaiyatını önlenmesi amacıyla uygun uzunluk ve genişlikte tasarlanmış olup kullanıcının ihtiyaçları doğrultusunda geliştirilmiş olup vermikülit , torf, perlitin karıştırıldığı ve viyol dolum kazanına aktarıldığı bölümdür.

Ürünlerimizde KDV %8'dir

 

Drum Full Ünite Tohum Atma Makinası Yorumları

Bu ürüne yapılmış herhangi bir yorum bulunmamaktadır. İlk yorum yapan sen ol!
Kargo Fiyat Bilgi Listesi
Ülke Para Birimi En Düşük Kargo Fiyatı En Yüksek Kargo Fiyatı
Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin