SKP 40 Portatif Kumlama Makinası

Saykar | SKP 40

690 +KDV

Seyyar Sulu Kumlama Makinesi

Abir Makine | AB

Fiyat Sorunuz

Yüksek Kapasiteli Sulu Kumlama Kazanı

Abir Makine | ABS

Fiyat Sorunuz

Boru Kumlama Makinesi - Pipe Sandblasting Machine

Abir Makine | BK -

Fiyat Sorunuz

Basınçlı Kumlama Makinası - Blasting Cabinet

Abir Makine | BKM

Fiyat Sorunuz

Seyyar Kumlama Kazanı - Shot Blasting Boiler

Abir Makine | SKK01

Fiyat Sorunuz

Tamburlu Kumlama Makinesi

Abir Makine | TK

Fiyat Sorunuz

Basınçlı Kumlama Makinası

Abir Makine | ABK

Fiyat Sorunuz

Tamburlu Kabin Kumlama Makinesi

Abir Makine | KK001

Fiyat Sorunuz

Sac Ve Profil Kumlama Makinesi - Roller Conveyor Shot Blasting Machine

Abir Makine | SPK - 03

Fiyat Sorunuz

SK 800 Sulu Kumlama Makinası

Saykar | SK 800

Fiyat Sorunuz

Kabin Tipi Vakumlu Kumlama Makinesi

Abir Makine | GF

Fiyat Sorunuz

Tamburlu Kumlama Makinesi - Tumble Belt Shot Blasting Machine

Abir Makine | TK -

Fiyat Sorunuz

Enjeksiyonlu Kumlama Makinası

Saykar | SK 1215

Fiyat Sorunuz

ASK Askılı Kumlama Makinesi - ASK - Hook Type Shot Blasting Machine

Abir Makine | ASK-1

Abir Makine Askılı Kumlama Makinesi - Hook Type Shot Blasting Machine

Abir Makine | ASK

Fiyat Sorunuz

SK 1100 S Sulu Kumlama Makinası

Saykar | 1100

Fiyat Sorunuz

Toplam 7 sayfa içerisinde 1. sayfayı görmektesiniz.

Paslanmaz çelik ya da metal üzerindeki yüzeyde birikmiş olan kir, yap, pas ve benzeri korozyonları ortadan kaldırmak için kumlama işlemi yapılmaktadır. Kumlama işleminin pratik, güvenli ve hızlı bir şekilde yapılması için ise kumlama makinası gerekmektedir.

 

Kumlama Nedir?

En basit tanımı itibariyle kumlama pürüzlü, kirli ve yağlı bir yüzeyi düzeltmek ya da pürüzsüz bir yüzeyi de pürüzlü hale getirmek için yapılan işleme denilmektedir. Özellikle bazı durumlarda yüzeyin kirlenmesine neden olmuş maddelerin temizlenmesi için de kullanılabilmektedir. Kumlama işleminin hangi durumlarda, nasıl bir ortamda ve hangi araçlar ile yapıldığından da bahsetmek gerekmektedir. Aşındırıcı olan maddelerin yüksek basınç etkisi ile birlikte püskürtülmesi anlamına gelen bu işlem farklı yüzeylerde kullanılabilmektedir. Kumlama yapılan yüzeyler ahşap, metal, beton, cam ve tuğla gibi farklı yüzeyleri içermektedir. Özellikle boya öncesi aşamada da kir ve yıpranmış olan boya parçacıklarının temizlenmesi için kumlama yapılabilmektedir. Kumlama işlemlerinin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılması için de kumlama makinaları kullanılmaktadır. Kumlama makinası fiyatları da özelliklerine göre değişkenlik gösterirler.

 

Kumlama İçin Hangi Maddeler Kullanılmaktadır?

Kumlama işlemlerinin yapılması için her ne kadar ilk duyumda malzeme olarak kumun kullanıldığı akla gelse de esasında işlem farklı tekniklere dayanmaktadır. Kumlama işlemleri için kum sözcüğünün tercih edilmesinin sebebi yüksek basınç kullanılarak püskürtülmekte olan malzemenin sahil, nehir ya da silika kumu olmasından kaynaklanmaktadır. Bu maddelerin yanında çelik bilye, aşındırıcı toz, küçük cevizler, plastik ve alüminyum oksit de kullanılmaktadır. Kullanılan malzemeler makinaların yapılarına ve kullanım alanlarına göre farklılık taşırlar. Bu yüzden makinaların seçiminde de iş tanımına yani kumlama yapılacak yüzeye – alana göre makine seçimi yapılması büyük önem taşımaktadır. Kullanılacak yüzeye göre kumlama makinaları da farklılık taşırlar.

 

Cam Kumlama Nasıl Yapılır?

Özellikle cam düzeltme, şekillendirme ve temizleme işlemleri için cam kumlama yöntemi kullanılmaktadır. Cam kumlama işlemlerinin yapılması için cam kumlama makinası gerekmektedir. Kumlama işlemleri de üç farklı yöntem ve makina grubu ile yapılabilmektedir. Temel olarak cam kumlama düz cam kumlama, bombeli cam kumlama ve cam eşya kumlama olarak ayrılmaktadır. Düz cam kumlama işlemleri genelde çoklu kumlama tabancası içeren dikey olarak çalışan otomatik cam kumlama makinaları ile yapılmaktadır. Bu tip makinalarda yüksek miktarda hava üretimi yapılır ve bu yüzden hava kurutucu kompresör sistemine de sahiptirler. Bombeli cam kumlama işlemleri ise düz camlara göre daha karmaşık işlemlere dayanmaktadır. Bunun sebebi ise düz cam kumlama makinalarında cam giriş kısımlarında yarıklar bombeli camların geçişleri için uygun değildirler. Dikey cam kumlama makinalarında bu bakımdan bombeli camları kullanmak için cam geçiş aralıklarının arttırılması gerekmektedir. Bu durumda da makinadan dışarıya yoğun toz çıkışı oluşacaktır. Bu yüzden bombeli camların kumlama işlemleri için yatay tipte olan otomatik kumlama makinaları tercih edilmektedir. Bu tür makinalarda aynı zamanda düz camlar da kullanıldığı için iş tanımı geniş olan kimseler bu türden makinaları tercih etmelidirler.

Son olarak cam eşya kumlama işlemleri de özellikle ev ve işyerleri için kullanılan cam bardaklar, süs eşyaları, sürahiler gibi cisimlerin kumlama işlemleri için yapılmaktadır. Bu türden malzemelerin kumlama yapılması için çeşitli kumlama kabinlerinin kullanılması gerekmektedir. Kumlama yapılacak cam eşyaların rahatça sığacağı boyutlarda kabin yapısı seçilmelidir. Bu tür işlemlerde oluşan toz da kabinin arkasında bulunmakta olan toz filtresi tarafından çekildiği için bu cihazlar küçük kapalı alanlarda da kullanılmak için uygundurlar.

 

Sulu Kumlama Makinası Nedir?

Sulu kumlama makinası özellikle hassas kumlama işlemlerinin yapılması gereken ve kalıpların kumlanması için tercih edilmektedir. Tozsuz çalışma imkânı sunduğu için diğer modellere göre daha rahat bir kullanım imkânı yaratan bu tür makinalar malzemeleri istenilen yüzey kalitesinde işlemektedirler. Sulu kumlama makinaları pek çok avantaja ve kullanım kolaylığına sahiptirler. Yüzey hazırlama işlemlerinde zaman ve iş gücünden tasarruf yapma imkânı sağlarlar. Bu makinalar ile birlikte çok çeşitli kullanım alanları yaratmak mümkün olmaktadır. Yüksek kalitede yüzey sonlandırma ihtiyacı sunan makinalar belirli bir oranda su ve sarf kumu karıştırarak işlem yaparlar. Karışım haznesinde oluşan su ve kum karışımı pompalama neticesinde kumlama tabancasına gönderilmektedir. Kumlama tabancasında ise karışım basınçlı hava ile birleşir ve çok yüksek güçle çıkış yapar. Bu çıkış karbür nozuller ile daha da hızlandırılır ve böylece kumlama için gerekli olan püskürtme de sağlanmış olur. Yüzeye gelen karışım işlevini görerek daha sonra tekrar karışım haznesine dökülür ve aynı hat üzerinde sirküle bir şekilde de kullanıma olanak vermektedir.

Kuru kumlama işlemlerinde olduğu gibi talep edilen yüzeyin elde edilmesi konusunda kullanılan sarf kum işlevini görmektedir. Sarf kum, şekil ve boyut seçenekleri ile birlikte istenilen yüzeyin elde edilmesi için geniş seçenekler ve gelişmiş kontrol imkânı da yaratmaktadır. Sarf kum seçiminde ise yapılacak işlemler tayin edici olmaktadır. Sulu kumlama işlemi daha kontrollü, istikrarlı ve daha temiz bir kumlama işlemenin yapılmasını sağlamaktadır.

 

Kumlama Yöntemleri Nelerdir?

Kumlama makinası fiyatları sahibinden ya da aracılardan olsun kullanılacak yöntemlere göre farklılık taşımaktadır. Kumlama makinaları kendi içlerinde kumlama için tercih edilecek yönteme göre farklı özellikler taşırlar. Örneğin manuel kumlama makinası çeşitli işlemlerin kullanıcı tarafından yapılmasını gerektirir ve tam otomatik bir kullanım sunmaz. Bu türden makinalar fiyat açısından daha avantajlı olmalarına karşılık zaman ve pratik kullanım açısından çeşitli eksikliler taşıyabilirler ama fiyat açısından daha uygun olmaları da tercih edilebilir olmalarını sağlamaktadır. Bu bakımdan kumlama yöntemlerinin bilinmesi doğru kumlama makinasının da seçilmesini sağlayacaktır. Çok fazla kumlama yöntemi olduğu için en sık kullanılan yöntemlerden bahsetmek daha yararlı olacaktır.

Islak aşındırma olarak bilinen yöntem püskürtme işlemi için plastikten çeliğe kadar değişen türde malzemeleri kullanabilmektedir. Farklı ve istenen yoğunlukta, kalınlık ve incelikte malzemeye uygun olduğu için püskürtme için su ve sabun da kullanılabilmektedir. Boncuk püskürtme olarak bilinen yöntem ise cam boncukların yüzeye fırlatılması ile yapılmaktadır. Harç rengini daha açık bir hale getirmek ya da yüzeylerde birikmiş olan kalsiyum birikintilerini temizlemek amacıyla kullanılmaktadır. Diğer bir yöntem olan hidro püskürtme ise aşındırıcı materyallerden birisi kullanılmadığı zamanlarda kullanılmaktadır. Esasında sadece su püskürtmeye dayanır ve özel kullanım alanına sahiptir. Bu yöntemleri bilmek doğru kumlama makinası seçmek yararlı olacaktır.

 

Kumlama Makinası Seçerken Dikkat Edilecekler

İster sabit ister seyyar kumlama makinası seçiliyor olsun makine seçerken ihtiyacınızı en iyi şekilde giderecek olan modelleri seçmeniz yararlı olacaktır. Geniş ürün yelpazesi ile sunulan kumlama makinası modelleri ihtiyacınızı en iyi şekilde gidermek için işleve sahiptirler. Sıfır ya da ikinci el kumlama makinası tercihlerinde ise önemli olan çalışma alanlarının ve kullanılacak yüzeylerin neler olduğudur. Bu kısımlar net bir şekilde belirlendiğinde doğru olan kumlama makinasını seçebilirsiniz. Aynı şekilde büyük ya da küçük kumlama makinası da yine makinanın işlev göreceği alan ve yüzey temel alınarak kararlaştırılmalıdır. Farklı çeşitler arasında ise kolayca istediğiniz modeli bulabilirsiniz.

Komisyonsuz Aracısız Ticaret

Rekabetçi fiyatlar ile alın satın kiralayın

Tüm İletişim Kanalları

Telefon whatsapp mail ve tüm iletişim kanalları şeffaflığı

Mobil Cebinizde

Mobil uygulamamızı indirin takipte kalın

Mağaza Açın ve İlan Verin

Kolay kullanım sunan portalımızda alın satın kiraya verin